2022-02-01 2239 浏览
喺香港好少揾到一间咁地道嘅英式酒馆🍻气氛比较粗犷但很好Vibe🎉 食物同啤酒也很有质素👍🏻本身仲以为Pub Food有点颓🥲睇吓波倾吓计 ⚽️渡过一个英式Happy Hour系一个几特别嘅体验呢🥰 ⭐️ Old English Pork Sausages 🌭入口似普通香肠略嫌普通左少少🌝 青豆同薯蓉系好英式传统嘅配菜🥔 但系对我来讲偏无感😅⭐️ Beef, Beer and Mushroom Pie 🥧全晚重点就系黎试呢个批❤️先讲批皮热辣辣超脆同Flaky🔥唔会比内馅浸到林晒 牛肉馅浓郁但唔会好重口味🥩 仲食到啤酒味添🥂 配菜焗豆都有惊喜用茄汁煮出嚟🍅 唔系罐头货色 ⭐️ Apple Cider 🍏⭐️ Budvar 🍺始终系一间Pub酒嘅选择一定唔少🤣 酒量浅嘅我拣咗Apple Cider 入口比较干 但果香都好重🍸Budvar 就带半点苦但很重持久的麦味 😜⭐️ Popcorn Cheesecake🍿虽然面头嘅爆谷林左🍬但系食落都有焦糖香成件事感觉好美式好满足🇺🇸
Old English Pork Sausages

Beef, Beer and Mushroom Pie