2025-08-20 0 浏览
落班後同女友去太古月會,順便搵嘢食。越南餐廳越過俠裝修幾簡約💡,燈光偏暖黃✨,音樂輕鬆🎵,整體舒服自然。店員服務有禮貌👏,空間唔算太大但幾整潔。芋頭海鮮焗飯 🌟🌟🌟焗飯用料豐富🐟🦑,海鮮新鮮彈牙,芋頭炆得軟腍香甜🍠。不過芝士稍為太多🧀,感覺蓋住咗其他食材嘅層次感。燒牛肉 🌟🌟🌟🌟燒牛肉烤得恰到好處🔥,肉質嫩滑多汁🥩,配上特製蘸醬更加惹味😋。唯一唔夠吸引嘅係分量偏少😅,不過味道幾正!芒果黑白糯米飯 🌟🌟🌟🌟  佢哋嘅芒果超級新鮮🥭,甜度適中,配埋煙韌嘅黑白糯米飯🍚,口感一流!甜品控應該會鍾意💕。椰汁沙冰 🌟🌟🌟🌟  呢杯椰汁沙冰真係夠涼快😎,椰汁香濃又唔會太甜🌿,沙冰打得細滑,飲落去好解渴。如果想試下特別啲嘅飲品,呢杯唔錯👍。太古越大俠整體體驗不俗😄,食物味道穩定,環境舒適宜人🌳。雖然部分菜式價錢略貴💸,但勝在用料新鮮,適合朋友聚會或者情侶約會👫。下次再嚟都可以考慮番😎!
芋頭海鮮焗飯 🌟🌟🌟
燒牛肉 🌟🌟🌟🌟