2019-06-01 752 浏览
听闻屯门龙门居的夜市好正,果度间〈摩登史丹理〉又好评如潮,我就走来试下,其实我系为左吃芋圆而来。佢开4:30pm, 我就4:25pm 企定定等佢开门。我叫左个「有得拣芋圆系列」,拣左冻豆腐花底+仙草、红豆及小丸子(已包一份三色芋圆)($32),等左几分钟就拎得。豆腐花及其他配料用一个盒装,芋圆就用另一个盒分开放,好细心。另外再买左一杯黑糖珍珠小芋圆牛乳($34),满足我呢个芋圆控的欲望。碗甜品好得,超大碗,D芋圆超大粒,仲每粒都有味,好容易分辨到自己食紧咩味的芋圆。个豆腐花底好滑,最欣赏佢D仙草系一大块,真系台湾果D仙草,而不是俾D港式粒粒凉粉你。我衰,我见到碗甜品失晒控,明知要食晚饭都唔理,食左甜品先讲。结果,食完碗野已饱到上心口,食唔落晚饭了。所以我奉劝各位唔好学我,同埋最好揾人share,因为真系好大碗。晏D再饮埋杯黑糖珍珠小芋圆牛乳,感觉上杯野D芋圆系细粒过果碗甜品D芋圆,可能系因为要放得入饮管啜,但也不失其好味道,一样咁正! 好味过果D要排长龙既舖头多多声!下次再来!

甜品好得,超大碗,D芋圆超大粒
,仲每粒都有味,好容易分辨到自己食紧咩味的芋圆。

好味过果D要排长龙既舖头多多声!下次再来!
外卖自取