2015-11-23
1947 浏览
鹽焗烏頭魚~~不二之選!黃油十足,配上普寧豆醬,好味但,我會選擇不沾醬,因為更能食出烏頭黃油真味道!值得一試。鹵水鵝片鵝片,我會指定要鵝比來做,入口更嫩,鹵水味道夠,另外可以品嚐到一點點清香既梅瑰露味,不錯不錯!!椒鹽瀨尿蝦賣相非常吸引,在遠處都能聞到香味。味道更不用說了,只能說,好好味啊~~~潮式獅蚶可以受到生既。可以一試!!鮮味十足,份量夠。仲有一個專開獅蚶既鉗,實在太好了。唔駛費時間去開,又唔會弄花指甲。一粒接一粒。一個字,爽!豬手鳳爪我本來少食鳳爪的,只因覺得鳳爪味到每間店都是差不多。但經老闆落食推介,就叫了一個試下。一入口,嘩,味道真不錯。去問問老闆鳳爪點會食到鬆軟感覺,一問之下,原本鳳爪不比其他店一樣,是炸好交來的,老闆是自己炸的!!豬手鳳爪,不一樣的味道,會一試難忘,哈哈。潮洲春菜炆五花腩呢個都算不錯既,要食春菜就要懂得食,因為我食野時,聽到有一個食客說(嘩,炆到變黃哂~唔要)。其實春菜要炆到變黃先係最好食既,味道完全入哂菜內,夠味夠味豬皮蘿卜豬紅碗好耐都未食過咁好食既豬紅了,夠滑夠味,其他店食落去,入面完全冇味!一碗豬紅就可以食出老闆用心煮的心!!份量又多,好想食哂,但
黃油十足,配上普寧豆醬,好味
但,我會選擇不沾醬,因為更能食出烏頭黃油真味道!值得一試。
鹵水鵝片
椒鹽瀨尿蝦
潮式獅蚶
豬手鳳爪
潮洲春菜炆五花腩
豬皮蘿卜豬紅碗
好耐都未食過咁好食既豬紅了,夠滑夠味,其他店食落去,入面完全冇味!一碗豬紅就可以食出老闆用心煮的心!!份量又多,好想食哂,但太飽了。。
蘿卜吸左小小豬紅汁,我本來會覺得唔夾,但實在係喜出望外!!!
招牌蠔仔粥
用豬骨胡椒粒㷛成既湯底,同外面用清水煮既完全不能比,蠔仔量多!!清清地既胡椒香撞上唐芹既香,嘩,完美既配合!叫一碗其實已經夠食,因為都好大碗。值得一試,平靚正!!
荀蝦
味夠,仲有最重要既,就係冇渣,食荀最怕食到渣,呢到既荀蝦條條食落到肚,很開胃。
蠔仔餅
蠔仔量多,粉少,金黃色,賣相好,份量足,鬆軟,再問問老闆,先知道係用鴨蛋煎既,味道更香,更鬆軟。
價錢合理,份量多,大家得閒可以抽身去試下嫁