2021-02-17 1521 浏览
深水埗汝州街开左间主打自家制酸种面包咖啡店,呢间咖啡店亦都好注重健康饮食,会以天然食品作fermented food,真系非常吸引我呢d又钟意食,但又想食得健康d既为食妹店舖唔大,入面只得几张枱,不过望街既窗口位就令人有种好chill既感觉Avocado & Tomato Salsa自家制酸种面包真系好好食,牛油果软绵绵的,而个Salsa酱入面有紫洋葱碎,蕃茄碎,香菜,红辣椒等等,酸酸辣辣整体非常夹,好好食Caramelized Soft Bread Pudding外面既焦糖烧㶶后变得焦脆,入面个面包布甸d蛋浆渗晒入晒落个面包到,好soft好湿润,配埋清新既柠檬雪葩,同增加添口感既金宝脆脆,成个甜品好有层次Latte虽然个拉花唔算好靓,但奶泡系打得好好,成杯好顺滑同饮到nutty既味道Cappuccino明显睇得出奶泡比latte系较厚身,咖啡味唔算好strong咖啡非常不错,食物简直系无懈可击,所以我都忍唔住买左个谷物酸种包返屋企慢慢再食过

Latte

Cappuccino