2021-06-01 131 浏览
收咗工唔想煮飯,喺元朗搵吓有咩食,經過見到依間主打自家煲嘅湯嘅餐廳,就走入去試吓。湯嘅種類都好多,係諗咗好耐嘅情況下,最後決定叫個湯然後加$20跟個餸同飯。淮杞石蔘燉烏雞湯,咁佢真係好足料,淮山,杞子,石蔘,樣樣都有,所以一飲落去個湯好濃,一飲就知係真係燉咗好耐,唔係Hea我嘅。同一時間都有烏雞味,真係好想知道佢燉左幾耐!個湯冇味精,飲完唔會好扯水,真心推介!梅菜蒸鯇魚,個鯇魚都蒸得唔錯,梅菜都好帶起到鯇魚嘅鮮味,跟住聽到職員講啲鯇魚係啱啱買嘅,難怪食落去咁好食!條鯇魚唔會蒸到好老,唔會太生,啱啱好離骨,仲要係鯇魚腩,有少少肥,真係好好食!加埋佢個飯唔係普通白飯,係蒸飯,食落去感覺好唔同,真係幾好食。

2021-06-01