2025-07-30
之前返大陸食過遇見小麵,但就未晌香港食過。今日早咗收工,行過見到間鋪都多人食喎,早少少食個晚餐先🤪我同老公各自叫咗一個套餐😛我就食 脆皮半隻雞麻辣小麵套餐,個麵都係麻辣湯底,我揀咗微辣,都超級惹味,上面啲花生同豌豆幾多下,麵嘅份量都足夠,配搭埋湯底,一啖接一啖停唔到口😄。至於隻脆皮雞,個皮真係好脆,肉質好嫩滑🤤,一啲都唔鞋,直程想追加嗌多半份雞。老公就食超級碗(多拼澆頭麵)套餐,因為佢比較肚餓,所以嗌咗呢個多餸,有牛𦟌、肉丸、豬大腸,真係超級大碗😂啱晒重口味嘅人士安格斯牛肉串正如佢形容所講係鮮嫩多汁,孜然味好香,調味超惹味。唔會好多肥肉,食完都唔會有罪惡感。好想追加多幾串😂檸檬茶食重口味嘅嘢,配搭返凍冰冰嘅檸檬茶真係好清爽,份量都幾大杯,我飲唔晒要拎走飲😅
我同老公各自叫咗一個套餐😛
安格斯牛肉串