2021-11-11 196 浏览
N年未食过韩烧了,我都唔知咩原因。今日心血来潮想食肉,自然谂起食韩烧。呢间烧鬼,有几个任食plan俾顾客选择。当然愈多种类,愈长时间,要饮野既,价钱自然贵D。我地系午市去的,最终拣左基本既任食plan,即是一小时,不包饮品,D肉类最基本的,价钱系$158一位,再收加一服务费。点解我地拣最基本,唔加任何升级,因为我地觉得反正我地都系主要食肉,基本个个plan已经有齐我地想食既肉。而午市我地觉得一小时都够食,即使俾多D时间我地,都系食多少少,唔系咁化算。不如地食快D,而唔饮野又可以食多D。呢个就系我地既策略XD侍应哥哥(我地觉得系老板)系我地一入黎己经好详细咁解释有咩plan同有咩野食,亦都提我地一小时大约食到5转野食左右,俾我地参考,又提我地叫一份即是一件肉,唔系一碟肉,相当好人同细心,值得加许。而且即使我地无叫野饮,侍应们都会俾茶我地饮,太好了。之后我地点野食,呢间餐厅系用手机点,我成日觉得手机点餐系好好既科技,手机点餐,可以环保,又唔洗口同鼻拗嘈交话漏单。侍应又可以做小收单呢一项工作,专心上菜同收碟。我地点完十几样野食,原本都预系黎唔齐。大家都明啦,食放题,任食既野,点左既数量,款式

我地点完十几样野食,原本都预系黎唔齐。大家都明啦,食放题,任食既野,点左既数量,款式永远都黎唔齐,但呢一间餐厅竟然真系黎足我点既野食同数量,抵赞。

肉质系属于高质既牛肉,绝对唔对摆左好耐既肉,烧出黎滑身,口味当然十分嫩,配上白饭,一流。我以为自己去左高级既韩国菜食紧既肉。

牛舌系我俾最高分,入口爽身,咬落唔黏口,亦唔会好硬。

海鲜类就相对失色。唔记得讲,每人会交一份刺身或海鲜,刺身无影相。送既野食就相当无肉食咁滋味了,不过,都合格既!

我地食左大概5转野食,侍应哥哥又讲得好准。

食完一小时,唔知系咪无新客入座,无人赶我地走,我地坐多左十分钟,先叫埋单。