2017-01-14 924 浏览
米芝莲系咪好巴闭呢?真系唔知啦,但系星期日既添好运真系等位都已经等左差不多半个钟,好在呢日柑太同我太多时间,先有耐性等到入座。入座后发觉四周环境十足大饭堂一般,客人与客人之间几乎没有多余的空位,很挤逼,睇左点心纸后,担心眼阔肚窄,于是就叫几个招牌点心试下。首先上场系叉烧包,一入口发觉非常之热,味道还可以,不过酥皮未系好脆,入面既叉烧内涵好食肉味多汁。虾饺一般大小,入面虾猪肉比例刚好,而外皮烟韧无一夹就散开,味道唔错自家拉肠粉几好食,而入口口感弹牙烟韧,配上甜咸度刚好的豉油,可以话系惊喜之作。桂花糕比起坊间相比,味道较淡,没有加入太多糖,反而食到桂花香甜之味,不俗。

酥皮叉烧包
肠粉
桂花糕
2016-11-06
等候时间
20 分钟 (堂食)
酥皮叉烧包
肠粉