2025-07-23
@奇華茶室我係睇influencers介紹來朝聖的,地點有少少隱蔽,樓下是奇華餅店,有好多禮盒和手信賣,還有蛋撻上到一樓,侍應帶我哋去咗露台位置,環境清幽,懷舊風,感覺好舒服#焗叫化豬扒飯為咗呢個飯沖住來的, 呢個係散點的$120,豬扒夠腍,雖然係炒飯底,但炒得吾乾身,太湿,豬扒皮吾脆,普通厚度,有蕃茄,小紅羅白和太陽蛋,汁偏酸,味道一般,真係名過於實,失望#肉醬意粉呢個係午餐,包飲品$105,正常發揮嘅一個肉醬意粉,冇驚喜,不過意粉都可以做到啱啱好(Andante),唔會太淋,不過不失餐飲熱齋啡和熱奶茶,普通茶記咖啡,冇驚喜,奶茶茶味吾濃,texture薄唔睇嚟講, 呢度除咗環境之外, 用餐體驗麻麻,食物一般,呢個價錢嚟講可以有好多選擇,侍應唔會主動加茶,每次要出聲才加,唔會再光顧
#焗叫化豬扒飯
#肉醬意粉