2023-01-21 1129 浏览
假日晚上到 Shake Shack,人流不多。颇欣赏店内方便的洗手设备,加以善用。嘢饮叫咗 Fifty/Fifty L。相当大杯,够晒送 fast food。虽然饮品中一半内容系有机红茶,但饮唔惯汽水者可能仍然会觉得 Fifty/Fifty 偏甜。 Black Truffle Burger:黑松露蛋黄酱本身味道不错,几块菜叶正好为蛋黄酱配搭肉类嘅浓味增添清新感。个人不欣赏炸红葱头,因为太油腻,而红葱头本身嘅香味又被油味掩盖;炸红葱头嘅好处只在于增加 burger 嘅口感层次。此图可见呈粉红色的安格斯牛肉。SmokeShack:烟肉唔算煎煮得最焦香干身,保留一定湿润度,没有过份的咸。樱桃辣椒粒为整个 burger 带嚟 highlight,配合味浓嘅芝士同牛肉,相信唔食得辣嘅朋友都会接受到呢个 burger。 Black Truffle Fries黑松露蛋黄酱配合薯条味道不错,但整体食落有点肥腻。Shake Shack 的主打为 burgers,而当中的安格斯牛肉不错,不太干、味道好。再光顾的话,未必会再试期间限定 menu,食经典款已满足了。

Fifty/Fifty L

[期间限定] Black Truffle Burger:黑松露蛋黄酱本身味道不错,几块菜叶正好为蛋黄酱配搭肉类嘅浓味增添清新感。
Black Truffle Burger

Black Truffle Burger

SmokeShack

[期间限定] Black Truffle Fries

黑松露蛋黄酱配合薯条味道不错,但整体食落有点肥腻。
Black Truffle Fries

2022-12-11
$100.5 (晚餐)
  • SmokeShack