2024-05-02 24 浏览
一向都钟意食川菜,红磡有一间食川菜都好出名《冒喜》,之前食过一两次外卖。最近餐厅扩充大左,店内环境都好宽敞,大约有30个堂食位。而食物质素方面真系有进步,相信店家有改良到,同用心去做🙌🏻。🌟吉祥套餐(任选6款𩠌)当日我就叫左2️⃣个吉祥套餐🍜❤️第一碗汤底选择左🔥重庆麻辣汤🔥(微辣),汤底非常浓郁,马嘅味道呢慢慢渗出,令人非常开胃👍🏻再配上白饭,真系好好味😋。而𩠌菜方面就选择左:🔸潮汕手搥牛肉丸牛肉丸非常之弹牙爽口,而且牛味香浓🔸蒜香墨鱼丸墨鱼🦑丸都非常新鲜,超级爽口,唔会有腥味🔸贵州丁家脆哨将五花腩经油炸,炸到金黄香脆,配上汤面白饭,口感一流🔸五花腩片腩片肉质鲜嫩,食落非常爽口🔸鹌鹑蛋同芝士肠鹌鹑蛋同芝士肠都系我最爱😍,配上麻辣嘅汤底,真系好入味👍🏻❤️第二碗汤底叫左🔥秘制香辣汤🔥(微辣),汤底辣味浓郁,食完个身即刻暖晒😍。今次配左火锅面,每一条面吸晒麻辣汤底嘅味道👅,辣辣地超级开胃🥰。而𩠌菜方面:🔸潮汕手搥牛肉丸🔸蒜香墨鱼丸🔸贵州丁家脆哨🔸美国肥牛🔸滑牛肉美国肥牛同滑牛肉都非常新鲜,肉质柔嫩,配上香辣嘅汤底,跟突出牛肉嘅鲜味😍😍👍🏻饮品:🍹洛神花山楂苹果汁味道酸酸甜甜,非常解渴🍹酸梅青柠乌

🌟吉祥套餐(任选6款𩠌)
当日我就叫左2️⃣个吉祥套餐🍜

而𩠌菜方面就选择左:
🔸潮汕手搥牛肉丸
牛肉丸非常之弹牙爽口,而且牛味香浓
🔸蒜香墨鱼丸
墨鱼🦑丸都非常新鲜,超级爽口,唔会有腥味
🔸贵州丁家脆哨
将五花腩经油炸,炸到金黄香脆,配上汤面白饭,口感一流
🔸五花腩片
腩片肉质鲜嫩,食落非常爽口
🔸鹌鹑蛋同芝士肠
鹌鹑蛋同芝士肠都系我最爱😍,配上麻辣嘅汤底,真系好入味👍🏻

而𩠌菜方面:
🔸潮汕手搥牛肉丸
🔸蒜香墨鱼丸
🔸贵州丁家脆哨
🔸美国肥牛
🔸滑牛肉

饮品:
🍹洛神花山楂苹果汁
味道酸酸甜甜,非常解渴
🍹酸梅青柠乌龙茶
酸梅加青柠,都系酸酸嘅味道,配上乌龙茶有消滞嘅功效