早排同男朋友庆祝纪念日,去咗沙田万怡酒店嘅Momo Cafe食呢个「和风滋味」自助晚餐🍲,我哋两个都超满意😋!呢度嘅食物选择超级多,不论系冷盘刺身🍣、熟食锅物🥩、自选粉面🍜、甜品雪糕🍦都琳瑯满目🤤呢度嘅刺身不得了🤤 连生蚝🦪、长脚蟹🦀、龙虾🦞都系任食!生蚝大只又新鲜、长脚蟹同龙虾都易拆又啖啖肉🤩!三文鱼刺身仲有三文鱼腩食,厚切又肥美,我哋食咗三碟🤣!熟食方面选择都好丰富,仲有原条龙趸🐠!牛仔骨同鸡胸系我个人推介!多汁唔柴好好味😋!千祈唔好错过自选汤饭同粉面!汤饭有花胶、蚬、带子、鲍鱼等珍贵食材为配料😍 汤底都好香好鲜甜! 而粉面仲有我最爱嘅喇沙汤💕甜品方面有好多好食日式蛋糕🍰 士多啤梨麻糬卷、抺茶蛋糕都系必叫!仲有热嘅甜品都不容忽视!一口酥同蒲挞都好正㗎💕 雪糕仲有movenpick任食,大满足🥳!