2025-08-14
係堅尼地城海旁新開嘅 【NOOK. Eggwaffles & Gelato】
呢幾日勁熱 食雪糕真係啱晒🥵🥵
雖然多人買 但都出得好快 唔洗排好耐隊~我哋要咗一個雞蛋仔加兩球Gelato $78
同一杯兩球Gelato $68Total試咗4隻味😄 店員好好人會不斷介紹有咩口味係同雞蛋仔襯 亦都不斷俾你試咗味先 可以比你揀到啱心水嘅口味😋
日式焙茶 🍵呢個大推!我哋一試已經覺得呢個勁好食茶味好香濃 而且唔會好甜
波本雲呢拿 呢個係店員推薦 話佢配雞蛋仔係好match甜度啱啱好 好香雲呢拿味 質感幼滑🍨
椰子斑斕 🥥帶濃濃椰香味 鍾意食椰子嘅朋友就一定唔可以錯過😆
Tiramisu 咖啡味出 層次豐富 食到有少少嘅酒味 相比上面嗰三隻就冇咁突出雞蛋仔即叫即整 大約等3至5分鐘外脆內軟 配雪糕好正🧇🍨 但蛋香味唔算好重
而且佢哋個份量都幾大杯 如果以兩球計其實兩個人share都完全冇問題😚 佢個價錢其實幾抵食🤓等冇咁熱嘅話喺海旁食雪糕 影相打卡會好Chill😆 不過近排勁熱要快啲食,如果唔係好快溶😂
【NOOK. Eggwaffles & Gelato】
呢幾日勁熱 食雪糕真係啱晒🥵🥵 雖然多人買 但都出得好快 唔洗排好耐隊~
我哋要咗一個雞蛋仔加兩球Gelato $78 同一杯兩球Gelato $68
呢個大推!我哋一試已經覺得呢個勁好食
茶味好香濃 而且唔會好甜