2025-07-07 1003 浏览
今日又食外賣真系好悶,同幾個同事吹水,問中午去邊度開餐,點知個個都異口同聲話要去灣仔「順聯薈」食順德菜。我講你哋班友仔對順聯薈真係好長情! 上到去,餐廳環境依舊咁舒服,老闆仲好貼心,安排咗間小房俾我哋,仲推介新出嘅順德風味商務套餐,話你哋食完一定會贊“好食抵食”!。 四個人點咗個前菜「順德均安煎魚餅」,再配四個自選主菜:「五穀柚子皮」、「豉汁蒸金錢鱔」、「砂鍋啫走地雞」同「順德陳村粉」。老闆拍心口保證十分鐘上菜,果然準時過我哋公司個打卡鐘!味道仲係記憶中咁正宗,最尾個「薑汁撞奶」簡直係靈魂所在。成餐飯埋單,人均唔使200蚊,抵到爆,味道有讚冇彈 宜家香港餐廳一片哀鴻,好食的越來越少,能維持水準的更是鳳毛麟角,好希望順聯薈能夠堅持住,我們一定會再帶同事嚟支持🙏🤝🤝