2016-11-06 143 浏览
港岛东区之友又出动了,今次我地去左哈妃食甜品tea,不过地点并不就脚d甜品都好有特色,我地3个分别都叫左哈妃推介既脆脆拿破仑/必食雪糕汉堡/蛋黄杨枝甘露呢个拿破仑食落似饼干,唔够松脆,比想像中逊色,而旁边既雪糕系斑兰味,尚算不错,好少地方可以食到斑兰雪糕!生果好新鲜香甜呢个汉堡雪糕望上去好特别,但食落就没什么特别,讲真其实系泡芙,不过中间夹雪糕而已,不过不失,反而旁边的炸南瓜条有惊喜,烟烟韧韧,食落有d似牛脷酥,但甜甜的,几好食眼见有d似荷包蛋,但中间其实系一粒芒果汁,穿左就会流出芒果汁,而下面的蛋白其实系用椰汁及蛋白打出黎的,最底层就铺左一层西米,芒果及柚子,再捞埋旁边的芒果椰汁一齐食,同传统的杨枝甘露没什么特别不过胜在有gimmick每叫一款甜品,都会奉送花茶一杯,可以消挤下,店主真系好体贴
不过胜在有gimmick
每叫一款甜品,都会奉送花茶一杯,可以消挤下,店主真系好体贴

2016-11-05
等候时间
10 分钟 (堂食)