2024-01-02 132 浏览
揾食嘅路上唔算易,但今次喺粉岭发现咗间饺子铺,题材饺子好普通,不过味道就绝对唔普通!一落座,招牌山东水饺(什锦)即刻吸引咗我😲!拣咗清汤底嚟个健康路线,个汤底鲜香得嚟又唔油腻。饺子种类缤纷,逐件品尝都有新惊喜。冬菇饺味道最正,菇香扑鼻,令人一试难忘!每只饺子皮滑馅足,咬落去皮Q弹、馅汁鲜美,简直系要喊出嚟咁美味💯!蕃茄餮鲜肉饺配上清甜蕃茄,巧妙平衡咗猪肉嘅鲜味。京葱鲜肉饺同芹菜鲜肉饺都让人眼前一亮,其中京葱嘅浓香完美咁融入猪肉之中,令到饺子嘅味道层次分明,一啖一啖嘅香辣真系叫人夹唔住嘴😋。而整体嘅麻辣味道就香辣得啱啱好,唔会过火刺激舌尖。见到店员亲手包饺子,又系一种传统手艺嘅坚持,真心觉得支持下有心人嘅生意系值得嘅👍!食完呢餐,内心暖笠笠𠮶份满足,真系用味蕾去感受到每一份用心同坚持。呢个发现绝对值得同大家分享!下次再嚟,一定要再试吓其他款式,咁好味嘅饺子真系要食遍晒先得!