2011-09-25 2225 浏览
大概2pm黎到 呢度话佢地段旺又唔系 唔旺又唔系 不过隔离士丹顿街就真系旺到要行出马路呢度呢 反而多左份宁静 就咁睇门面 我自己都心谂 下中环会有咁既 '茶居' 既? 但系openrice comments不错㖞 就试下啦!d台凳唔多 而且客都唔多 静静地叹个lunch真不错~ 我地拣左张系中式既 矮矮地几过瘾!基本有两杯茶 可以睇menu再加钱试其他茶 今日赶时间 下次会叫返壶普利慢慢叹~ set lunch $69 有个小菜+饭/粉/菜+甜品猪颈肉 - 煎得金黄色 好多旧好香口好脆 唔算好油 有少少 '火农' 再点埋个甜甜酸酸既汁 正! 忍唔住捞饭食!椰菜 - 白灼 一滴油一点调味都无 我最爱! 咁样反而食倒菜既鲜味 evil再度淡淡然话 都系炒好味d... 唔理~ 我成碟食晒 好味好鲜甜!!!牛腩 - 完全唔un 好有牛味 个清汤油都唔多滴非常清甜好有牛腩香味 就算饮左都唔会口干 牛腩下又有椰菜 好野椰菜食过不停 浸完牛腩汤更香甜 菠菜鱼柳云吞 - 超水准之作! 一摆上台已经呆左 感大碗既?! 包得咁得意既?! 成朵花咁! 个馅好大旧 咬落去热辣辣 好有菠菜味既菠菜蓉加上软绵绵白
呢度呢 反而多左份宁静

set lunch $69 有个小菜+饭/粉/菜+甜品

菠菜鱼柳云吞 - 超水准之作! 一摆上台已经呆左 感大碗既?! 包得咁得意既?! 成朵花咁! 个馅好大旧 咬落去热辣辣 好有菠菜味既菠菜蓉加上软绵绵白色既鱼柳 食唔出有味精 咸都唔咸既云吞好耐无食过! 汤底饮唔出系乜 但系照旧 唔咸! 好有冲动想成碗饮晒!! 下面又系椰菜 好开心 成台都系椰菜食到唔停
桂花糕 - 可能期望太高 有dd失望了 好冻冻到牙都痺左 卖相ok啦 好多桂花不过味唔重 加左雪耳 好特别 咬既时候唔觉得甜 无乜味 但系吞左之后一阵就发觉有d甜味在口中瑯瑯下㖞! 好淡既桂花味好似系吞左先出㖞! 咁神奇??? 不过个味始终唔够抢...
唔知佢有无落味精 不过食唔出 就算有都应该好少! 味道清淡油都睇唔倒有滴 好有住家feel!!! 而且唔觉佢系马虎求其煮碟野出黎
最钟意就系试呢d小小舖头 就系钟意食佢地煮野既热诚 料靓味道正 环境干净 真心希望佢做得住 绝对会返黎试dinner!!!
一致赞成碟碟都好食 米猪莲8星受之无愧!
唯一可惜就系我地个位冷气唔多够...
2011-09-24
  • 猪颈肉