2019-12-28 534 浏览
#溏心风暴 入面嘅「家昌茶餐厅」电视场景我就睇得多,翠华餐厅 Tsui Wah Restaurant #旗舰店 我都系第一次到😊 呢日本来系为咗带个 #同事去揾路,见咁啱行到附近,就食埋lunch先走🍽#圣诞 后嘅 #第一日工作日,大部份 #打工仔 都攞咗假,周围都好平静😚 #餐厅 当时明明大把吉位,#服务员 反而要求我哋坐入「山窿」里面😑 我梗系唔制啦🤪呢日 #餐牌上 就只有 #鱼柳饭 一款 #午餐😏 左拣右拣,我最终都系拣咗我至爱嘅 #汤米线,可惜 #米线套餐 都只系 #独沽一味「#猪软骨 配 #鱼蛋」😅 不过味道都唔错呀!#师傅 将 #猪软骨 炆得好淋,不过对我嚟讲浓味咗啲🤤 至于 #翠华 #驰名 嘅 #鱼蛋,点解口感咁淋、一啲弹性都无嘅?平时都系咁㗎?😅

2019-12-27