2019-02-14 3781 浏览
情人节晚,我一早book左20:00,落左订,到今日先7点打电话来话叫我推迟我个booking 30分钟,因为有overlapped booking,而偏偏要推迟我,我简直觉得难以置信。咁我同女朋友一齐照20:05上去问下咩事啦,哦,原来有一枱人迟左一个钟到,所以我来到就无枱要等30分钟睇佢食完。即系佢迟一个钟就可以入座,我准时到就单一句就推迟我? 好,我同女朋友落去行一阵,20:30上返去,我expect你应承我20:30就OK,上到去,话人地食紧甜品,要多15分钟,我地火都滚,无谂住同佢闹交,我叫佢揾话事人同我解释一下,个waitress 都系按order做野,对事唔对人。个老板,连出都唔去来同我讲声唔好意思,净系叫个waitress同我say sorry,话送香槟。吓,我来系想欣赏你嘅野食,唔系想贪你小便宜,唔系要free野你搞清楚。我到宜家都唔明点解人地迟到就可以推迟我去就佢地,公平?如果系咁,我要booking做咩?如果系其他原因我都可以等,因为其他人迟到我唔可以接受。无食到走左,我唔知食物好唔好味,但系我谂一间餐厅唔系净系卖野食。