2013-10-08
大角咀有很多高質的食店, 以埃華街為主軸, 再分別伸延到中匯大全及博文奧海城, 令這地帶變成一個美食城! 所以黎到大角咀完全唔需要驚無野食, 反而你擔心唔知食邊間好才是!!!係咁多食肆下要吸引客人, 除了裝潢, 味道, 主題外, 就係價錢同份量. 而柏林正是其中一間抵食而水準唔錯的港式西餐廳, 價錢合理, 味道唔錯, 一貫港式西餐廳的大大份. 之前係因為試過LUNCH 同夜晚食扒, 覺得這水準, 這一個價錢真係難得!!!! 自己吃過很多很多間店的下午茶 - 鹵髀薯菜. 柏林令我知道原來鹵髀同薯菜可以表演得咁出色, 令人刮目相看.鹵水入晒味, 但入面雞肉又唔會因為鹵得太耐而令肉變得淋變得老, 依然嫰滑. 配上的椰菜甘筍唔係白烚, 而係有用蒜煮過, 唔止係有味, 而係好味! 最後就係個薯條係我最喜歡有薯皮的, 讚!!!奶茶就只係普普通通! 但鹵髀餐的所有已蓋過這小小的問題了!成個餐都係$30, 可以配飯/ 意粉, 現時來說真的非常經濟實惠!!!!