2025-08-25
WM Café & Bar今次係我第三次嚟呢間西餐廳叫「WM Café & Bar」,每次去到海之戀廣場都會好掛住「炸雞薄餅」,而且呢間餐廳入面都好闊落,絕對方便輪椅人士入去幫襯!1.德州辣炸雞薄餅(菠蘿•紫洋蔥•燈籠椒•芝士$128+蕃茄湯+吉列炸蠔+廚師沙律+百香果冰紅茶$38(9.5/10)每次嚟到都會掛住呢個炸雞薄餅,炸雞肉質好juicy,薄餅落咗辣椒粉,辣度相對好似無上次咁難,薄餅係薄批,每塊薄餅上面都有一舊炸雞,薄餅其他配料仲有菠蘿、紫洋蔥、燈籠椒同芝士等,每一件薄餅芝士拉絲可以拉到好高,大家如果嚟食一定要試下德洲辣炸雞薄餅!今次仲可以加$38有蕃茄湯、兩件吉列炸蠔、沙律菜同一杯有少少甜嘅百香果冰紅茶,非常抵食!2.蒜香海蜆欖油扁意粉(白酒汁)$128+龍蝦湯+吉列炸蠔+廚師沙律+熱即磨咖啡$38(9.5/10)呢碟蒜香海蜆欖油扁意粉揀咗白酒汁,扁意粉熟度啱啱好,唔會硬身,勝在夠滑,海蜆大約都有10隻,全部無沙,唔錯!今次仲可以加$38真係有龍蝦肉嘅龍蝦湯、兩件吉列炸蠔、沙律菜同一杯有少少酸嘅即磨咖啡,非常抵食!3.法包薄餅(每枱贈送一份)$0(10/10)呢個法包係免費贈
3.法包薄餅(每枱贈送一份)$0(10/10)
呢個法包係免費贈送,每枱一份,唔好以為免費就唔好食,呢個法包外皮有少少脆,中間係淋身嘅薄餅口感,店員仲溫馨提示我,呢個法包係無豬肉成份,法包上面有蕃茄仔、燈籠椒粒同菇等等!
2人總共價錢$365,其他有加一服務費!
個人口味總評分:9.67/10
@wmcafebar
地址:荃灣大河道100號海之戀商場3樓3094號舖
Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong
如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#WMCafé&Bar #cafe #荃灣好去處 #荃灣美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong