上次同朋友係中環分店食完,已經想再食😆知道尖沙咀開左新店,實在太好喇🤣新店有吧枱,可以一邊食野傾計,一邊望住廚師係火爐燒肉🔥🥩餐廳又播住大家都熟悉既歌🎶成個vibe都好正啊!價錢一樣咁親民,最平有$10起既串燒!餐廳職員都好友善,即叫即燒,上菜速度都算快🌟🥢鹽燒雞腿肉我本身都鍾意食雞腿肉,果然無失望😻雞皮燒得好金黃香脆又啖啖肉多汁,記得要order🫰🏻🥢鹽燒牛舌芯牛舌芯燒得岩岩好,厚薄適中夠彈牙,肉質又唔韌😁🥢鹽燒和牛牛小排係濃厚牛味🐮再簡單加少量鹽燒就已經好好味🥢紫菜鵪鶉蛋卷鵪鶉蛋一串3粒,加埋紫菜同埋沙律醬好香好滋味❤️🥢焦糖菠蘿鵝肝多士圓固碌既菠蘿好甜,中和左鵝肝嘅膩感🙂‍↕️//唔係煎既鵝肝,鵝肝入口好幼滑,多士又好脆,一份兩件好抵食😍🥢墨魚滑紫菜大蝦呢個新品擺盤好精緻🌟第一次食墨魚滑係用香脆既紫菜包住,裡面仲有蝦肉,好特別😆沾上明太子醬,更加美味~//醬有少少辣,但我呢啲bb辣都食唔到既都可以接受🥢汁燒雞隔膜呢個真係想食夠10串😂無誇張!第一次食雞隔膜真係好好味!入口同朋友一齊哇一聲,好有嚼勁油脂又夠香😆燒汁好好味!我第一啖係覺得好似係日本食串燒果種味道👅真係要趁熱食!🥢豚肉荔枝

🥢鹽燒雞腿肉

🥢鹽燒牛舌芯
牛舌芯燒得岩岩好,厚薄適中夠彈牙,肉質又唔韌😁

🥢鹽燒和牛牛小排
係濃厚牛味🐮再簡單加少量鹽燒就已經好好味

🥢紫菜鵪鶉蛋卷
鵪鶉蛋一串3粒,加埋紫菜同埋沙律醬好香好滋味❤️

🥢焦糖菠蘿鵝肝多士

🥢墨魚滑紫菜大蝦

🥢汁燒雞隔膜

🥢豚肉荔枝卷
薄薄嫩滑既豚肉片卷住鮮甜既荔枝,呢個配搭好特別🙂‍↔️

🥢芝士年糕
最近再次愛上左食芝士年糕,入口好煙韌,仲有d炭燒香味🥰

🥢鹽燒西班牙五花腩
以為五花腩係好油好肥,但竟然一啲都唔油😳

🥢蒜蓉燒蠔
建議趁熱食,蠔都算大隻🦪蒜蓉既量都算多,如果係蒜蓉迷應該會幾鍾意

🥢焦糖雪糕三文治
簡單用焦糖多士夾住厚厚既雪糕,食完串燒再食呢個甜品係完美既ending

📍人生有限杯.串燒店
尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓

#人生有限杯 #串燒 #高質 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港美食 #foodiehk
2025-05-28