今日特登去試第一次午餐,叫左個【芽菜香芹肉片飯】,芽菜絲 + 香芹幼條 + 幾塊極其細小肉片,但係茨汁多到離哂譜,而且係淡而無味油淋淋。我仲要倒幾滴豉油落飯度,好勉強先可爬到五份一白飯,其他鋪滿茨汁嘅飯,我真係要為健康著想唔敢食。凍奶茶飲到有茶包味,10 分只值 6.5 分,又係淡而無茶味。現場見到菜牌,潮式牛雜牛腩雲吞粉麵,唔明點解勁貴,仲貴過好多出名麵店添! 一碗雲吞麵都要成 $25元或以上,我真係接受唔到囉! 唔明點解食店一雞死一雞嗚,但又咁多出品求其嘅出現?! 全店只見事頭婆收銀及寫單,人手極之唔夠,我住左好耐想起身走人,佢先見到我招呼我。不過講價錢深水埗區唔貴,但弊在碟頭飯真係差,輝已經少唔在講,份量少到好難搵到間少過佢,下次唔使旨意我會再幫襯。

份量少茨汁覆蓋整碟飯
菜牌