2011-11-30
第一次叫壽司外賣. 起源係有朋友食過, 價錢合理, 材料新鮮.於是就同同事試下叫番公司食早一日落柯打, 要求12:45pm 送到公司.結果12:30 就送到, 唔錯唔錯!我地total 7 個人, 叫左:半份什錦卷壽司拚盤:1.) 吉列豬扒卷4 件-好味,豬扒小脆! 2.) 加州反卷4件-普通,冇乜特別,size ok 大件3.) 吉列蝦卷4件-呢個都好味4.) 軟殼蟹卷4件-蟹肉少左d, 味道ok只需$84, 我覺得好抵食壽司有:燒三文魚腩 - 好味, 不過size就細d, 同元氣差唔多, 但係$6.50 一件, 其實都已經好抵食, 起碼新鮮芥辣魷魚 - 少饀左d, 而且芥末味唔夠珍寶帶子 - ok大件(唔係指個飯), 新鮮~~燒帶子 - 細件左d花之戀 - 見$10, 比出面平差唔多1倍, 梗係叫黎試下啦! 原來係迷你size, 不過有兩件三文魚刺新包住, 其實都抵食海謄壽司 - 我冇食, 不過同事話好新鮮, 一d都唔腥, 意料之外好味赤貝 - 普普通通活赤貝 - 同事叫, 佢話好新鮮, 好味烏冬 - 跟芝麻醬, 烏冬冇口感, 好粉, 呢個有好大既改善空間薯仔沙律 - 呢個都係麻麻
於是就同同事試下叫番公司食
早一日落柯打, 要求12:45pm 送到公司.
結果12:30 就送到, 唔錯唔錯!
我地total 7 個人, 叫左:
半份什錦卷壽司拚盤:
1.) 吉列豬扒卷4 件-好味,豬扒小脆!
2.) 加州反卷4件-普通,冇乜特別,size ok 大件
3.) 吉列蝦卷4件-呢個都好味
4.) 軟殼蟹卷4件-蟹肉少左d, 味道ok
只需$84, 我覺得好抵食
壽司有:
芥辣魷魚 - 少饀左d, 而且芥末味唔夠
珍寶帶子 - ok大件(唔係指個飯), 新鮮~~
燒帶子 - 細件左d
赤貝 - 普普通通
活赤貝 - 同事叫, 佢話好新鮮, 好味
薯仔沙律 - 呢個都係麻麻地, 薯仔唔夠粉
雞肉沙律 - 都係用芝麻醬, 不過好水, 可能係d生菜係運送過程中焗得耐左. 所以雞肉淋左d, 而且又有皮, not my cup of tea
其他仲有幾款壽司, 不過我冇食, 所以唔寫啦.
Overall, 食材新鮮, 個飯夠實, 唔會散, size 啱女仕, 唔洗怕食得多飯.
壽司比小食出色.
價錢好合理, 我地每人食左13-14 件壽司, 加埋沙律烏冬, 都唔洗$100!!! 仲有每人一罐野飲送 好抵呀!!!
會encore!