2025-07-27 119 浏览
如果你都係雞蛋仔控,咁一定唔可以錯過蛋仔記雞蛋仔呢間鋪頭!等我同你分享下我今次嘅「蛋仔之旅」🧇🥤。先講講我今日試咗咩,率先推介返隱藏menu嘅「開心果雞蛋仔」。外層原來好脆,咬落去裡面煙煙韌韌,開心果味超級突出,仲食到啲粒粒,非常足料。要講係隱藏menu啫,但我覺得應該成為必點款式啦,開心果控真係唔可以錯過!😋再嚟就係「雙重朱古力雞蛋仔」,啱晒所有chocolate lovers!外層一脆,朱古力香又唔會死甜,中間仲有濃郁朱古力醬在溶化,層次感十足。食落去會有少少溶溶地質感,好治癒~飲品方面,我今日叫咗「益力多沙冰」,飲落真係超滿足,益力多配埋沙冰又甜又清新,啱晒夏天消暑,細細杯已經feel到幸福。特別一提,店鋪最近仲有推出新品「開心果醬格仔餅」同「章魚燒雞蛋仔」,下次一定要再嚟多次試齊哂!🥳蛋仔記雞蛋仔絕對係打卡靚位,食物選擇多又有創意,連飲品都keep住驚喜。欣賞佢地成日有新搞作,用心經營!有去旺角真係要去朝聖下,支持下地道小店。👍