2011-01-09 157 浏览
突然想食煲仔饭,上黎 openrice 度search 下d食评~感激前三位留食评报料既食家 ^^佢位置应该算比较近深水埗, 如果系太子荔枝角既 "金凤" 对面马路黎行,向深水埗方向直行两至三个街口左右.好家庭式经营既感觉,好好服务啊~我地5点几去到,已经坐左7成人 ~.~ 好彩我地两个都仲有卡位可以坐^^一坐低已经放低两个例汤,真系似无味精 ,清清地,几好丫~男友叫左个特式煲仔饭 : 劲麻辣牛柳粒饭 $48(唔太辣,连我呢个唔食得辣既人都食到.但佢都好惹味 -0- 仲有d翠玉瓜添,份量唔小架.唔止配菜甘简单)我就叫左个普通煲仔饭 : 双肠饭 $38(好多肠 @.@ 竟然有三条腊肠+两条润肠,饭中间仲有d姜丝添 -0- i'm loving it ~)==煲仔饭好够身,有小小饭焦,d饭一粒粒架,豉油好味,同埋两煲都系超多𩠌的! !==叫煲仔饭个价钱,包埋热饮架喇,只系冻饮要 +$2 啰~ 仲可以+ $5 要多碟油菜!! GD,d菜唔系头头尾尾架~因为今次第一次黎试,所以只系同男朋友两个人黎~叫唔到其他小菜食 ~.~迟d叫埋d朋友黎就可以试埋
感激前三位留食评报料既食家
^^

~

一坐低已经放低两个例汤,真系似无味精 ,清清地,几好丫
~

男友叫左个特式煲仔饭 : 劲麻辣牛柳粒饭 $48
劲麻辣牛柳粒饭 (唔太辣,但味好正)
(唔太辣,连我呢个唔食得辣既人都食到

我就叫左个普通煲仔饭 : 双肠饭 $38
双肠饭 (好多送,3腊肠+2润肠)

! !

因为今次第一次黎试,所以只系同男朋友两个人黎~
叫唔到其他小菜食 ~.~
迟d叫埋d朋友黎就可以试埋其他菜式喇 (ps:见到 + 闻到 , 隔离几枱d𩠌都好吸引 -3-)

>>坐低左一阵,就见到d人陆陆续续甘入黎,同埋买外卖等等~
开始明白点解d野食唔错,但openrice都唔多食评...
大部份d食客都系成熟+一家大细,唔多后生仔女食~
都系附近一些街坊多~同埋可能地点同装修既问题
(问心,如果我系个附近揾野食...见到佢门口其实我系5会入去架 -口-)
但d野食好好味又抵食~同埋d伙计好有礼貌~

(((系我会再番食既一间食店 -口-)))
2011-01-08
劲麻辣牛柳粒饭 (唔太辣,但味好正)
双肠饭 (好多送,3腊肠+2润肠)
  • 煲仔饭