2020-03-12 759 浏览
香港有好多日本拉面都好有水准,已经食咗好多间,但系一兰个豚骨汤底🍖,真系令人念念不忘。以前有个日本朋友教我,佢哋日本拉面嘅豚骨汤,系充满浓浓嘅骨胶原🧏🏻‍♀️,对身体好,通常佢哋都系成碗饮晒。嘻嘻,每次嚟我都会加叉烧,今日好肚饿😆,所以仲加多半份拉面,另一样,喜欢一兰嘅原因,就系可以依据你个人口味,为你烹调一碗属于你的拉面,我今日嘅口味系:❤️🍜口味浓淡:浓味油腻度:普通蒜泥:1份葱:有义烧:有 (再加4片叉烧)赤红秘制酱汁:普通面的硬度:硬加面:半份豚骨汤底系拉面的骨干,一兰嘅秘制豚骨汤熬制10几个钟,浓郁顺口,叉烧柔滑不油腻。自家制嘅拉面,弹牙美味,一直保持水准,香香嘅葱蒜,把整个面推上高峰。你睇吓我,次次嚟都成碗汤饮晒😆,个汤实在好浓郁,太好喝了,而且饮完一啲都唔会觉得口渴👍。香港一兰嘅装修同日本差唔多,每人一格,好啱而家疫情下,自己有自己嘅空间。

❤️🍜
口味浓淡:浓味
油腻度:普通
蒜泥:1份
葱:有
义烧:有 (再加4片叉烧)
赤红秘制酱汁:普通
面的硬度:硬
加面:半份

叉烧拉面
2020-03-12
等候时间
5 分钟 (堂食)
叉烧拉面
  • 天然豚骨拉面