2022-05-10 270 浏览
去开中大医院打针 近近地就去左科学园食饭 😂事前研究左一下 发现依间系科学园有压倒性多嘅正评!🧐决定一试!😜//咁我睇menu其实已经都有好多野想食🤪除左外国菜 仲有啲韩国菜可以拣我想食啲特别啲 所以就叫左图一个 ($138)啊妈就叫左图二个 ($108)两样野上到枱都令人大吃一惊 个份量大到黐线!🤩自问好大食嘅我都差啲食唔晒!🫣//咁讲翻我个批先里面揭开系烩牛肋肉 煮到好腍好入味😍😍而且超多牛 仲有啲菇有啲萝卜有啲薯仔咁将啲酥皮拨入去索晒啲汤再食劲好味🥰🥰对我黎讲系好惊喜嘅新尝试😘//至于个鸡肉汉堡呢 完全大到夹唔埋要分开拆件食😂😂里面仲夹住半只牛油果芝士又稠又浓 包住块鸡肉好邪恶但我自己就唔算好钟意旧鸡肉 😗因为佢唔系鸡扒果啲而系将鸡剁成肉饼加啲黑椒再煎里面仲有少少鸡软骨 Texture厚实唔系差 纯粹唔太岩我口味姐😌另外想提依碟野薯条劲多 唔算好脆 但好有薯味 盐都落得够 食得开心 🥳而且两碟伴菜都有落油落醋调味 好食😋//Lastly推介一下杯 ($42)颜色好好打卡 两样野嘅味道都好出又好夹 值得一试 👍🏻//评分: 9.5/10✨依啲份量依啲质素完全对得住依个价🫶🏻好食 而
去开中大医院打针 近近地就去左科学园食饭 😂
事前研究左一下 发现依间[HUNKY DORY]系科学园有压倒性多嘅正评!🧐
决定一试!😜
咁我睇menu其实已经都有好多野想食🤪
除左外国菜 仲有啲韩国菜可以拣
我想食啲特别啲 所以就叫左图一个[爱尔兰健力士牛肉批] ($138)
啊妈就叫左图二个[牛油果鸡肉汉堡] ($108)
两样野上到枱都令人大吃一惊 个份量大到黐线!🤩
而系将鸡剁成肉饼加啲黑椒再煎
里面仲有少少鸡软骨 Texture厚实
唔系差 纯粹唔太岩我口味姐😌
而且两碟伴菜都有落油落醋调味 好食😋
Lastly推介一下杯[芒果益力多梳打] ($42)
颜色好好打卡 两样野嘅味道都好出又好夹 值得一试 👍🏻
环境都几好 好岩过嚟relax下😉
伏味: 1/10💩
科学园啲指示唔太清晰 揾路有啲难
上依间餐厅要搭䢂 唔好搭扶手电梯
同埋假日冇set食~
享用时间得75分钟 都算短
我谂冇人应该可以坐耐啲嘅~
📌 HUNKY DORY
沙田白石角香港科学园科技大道西19号19W大楼2楼245室
#新界 #沙田 #沙田美食
#白石角 #科学园 #科学园美食
#多国菜 #英国菜 #韩国菜 #Cafe #Burger
#HKFoodie #Foodie_Server_沙田 #HUNKYDORY
#HKIG #HKFood #HKFoodBlogger #HKInfluencer
#Foodporn #Foodstagram #Instafood
#ufood #Openrice #食评
爱尔兰健力士牛肉批