我系附近街坊,荃景围为美食沙漠,系人都知,餐厅唔多。有日经过见到呢间餐厅,食过有返咁上下,综合所有体验:1. 意粉偏硬,有别于一般餐厅。第一次食真系以为食紧硬面,食咗一两啖又唔好意思问staff换过,算,大家过嚟揾意粉食记得叫软啲。2. 意粉应该要系西式,但偏偏有好多冬菇片。我知道呢间餐厅有做番茄汤生意,但大佬呀你哋有冇见过主流西式餐厅碟野有几块冬菇片?2.1 厨师刀工了得,切野真系切得又细又薄。食过咁多次意粉,真系唔点食得出其他𩠌嘅质感, 食过香蒜彩椒鸭胸意粉,以上所有食材都系切得超细超薄, 首先鸭胸冇咗佢应有嘅质感应有嘅厚度,其次其他𩠌都系又细冇又冇咬口,感觉净系食到意粉。3. 我食过佢嘅扒类套餐,跟薯菜同饮品。但,个套餐真系令我好surprise,surprise 在我以为会有薯条,但点知佢系比薯块(啲菜冇问题)即系话,个白色碟上面,净系有𠮶排扒,1块薯块(三角形,细细的)同埋少少菜。咁样就卖你50-70蚊。抵唔抵见人见志,但我唔觉得抵。4. 佢哋最新出左嘅汉堡包系列,我食咗佢嘅芝士牛堡跟薯角同罐装汽水。成个体验系咁,啲面包我觉得正常, 汉堡都有应有嘅厚度,抵赞。但,汉堡我净系食
我系附近街坊,荃景围为美食沙漠,系人都知,餐厅唔多。
有日经过见到呢间餐厅,食过有返咁上下,综合所有体验:
4. 佢哋最新出左嘅汉堡包系列,我食咗佢嘅芝士牛堡跟薯角同罐装汽水。成个体验系咁,啲面包我觉得正常, 汉堡都有应有嘅厚度,抵赞。但,汉堡我净系食到咸味,佢本身嘅鲜味都冇;另外我怀疑厨师整嘅薯角落盐落得唔均匀,一般厨师会将炸好嘅薯角摆落个铁窦,再落少少盐,最后就系不停郁个铁窦务求令到每旧薯角都有盐味。而家我食到嘅系:部份薯角好淡, 部份薯角好咸(你会容易睇得到啲薯角表面边啲有好多盐,边啲好少盐)
所以,就算呢间餐厅价格有几平(or 贵)我唔系几推荐大家食。到最后究竟抵唔抵食好唔好食, 真系要你哋当自己做试伏器试吓里面嘅嘢食。
2020-09-29
等候时间
5 分钟 (堂食)