2025-08-10 172 浏览
最近去咗呢間叫「燒肉實驗室」嘅餐廳食飯,本來諗住試下佢哋嘅鐵板菜式,點知變成一場災難。作為一間以「實驗室」命名嘅燒肉店,我哋原本期待創新同高質素嘅食物,結果卻係低劣嘅服務同食物,感覺好似俾人當白老鼠咁,自費試食未成熟嘅「實驗品」。我落單叫咗鐵板牛舌芯意粉,我太太叫咗鐵板二重牛舌飯。點知上菜嗰陣,侍應居然搞錯晒!佢哋俾咗鐵板二重牛舌意粉同鐵板牛舌芯飯,飯同意粉完全調轉咗。呢個錯單已經夠離譜,證明廚房完全冇跟單做,管理混亂到極點。講返食物質素,牛舌芯聲稱係精選部位,但實際食落去簡直係噩夢。牛舌芯入面有條好韌好長嘅筋,肉質面頭韌到咬唔斷,滲出少少血水,裏面明顯一成熟都冇,一啲都唔爽口,食得出係劣質貨色。鐵板二重牛舌都唔見得好到邊,整體感覺就好似未完成嘅實驗品,唔值得一試。呢間餐廳嘅真正目的,似乎係用錯單同低劣食物質素嚟測試食客嘅底線。服務態度一般,環境普通,價錢卻唔平。如果你要嚟,建議三思而後行。我哋絕對唔會再光顧,強烈不推薦!

2025-08-10