2021-12-26 1115 浏览
小编从未试过土耳其菜,见到介绍喺旺角有一间,就嚟试吓。餐厅喺女人街,见装修比较普通,有播激昂音乐,表面睇都担心食物质素。服务一般,略嫌点餐后等太久才上菜式,餐牌有土耳奇式米布丁,可惜刚好当日冇得点。📌土耳其烤鱼卷烤卷好似系中东附近国家嘅常见食物,当然要试吓啦,烤卷有不用肉类选择,小编就拣咗鱼,结果冇拣错,味道好好,鱼肉烤得香,选用酱汁亦美味,唔辣,搭配上有清新嘅菜,解腻,小编很饱肚,抵食。📌烧羊牛肉丸刚刚食咗鱼,今次要试吓红肉,一次嚟羊牛两种味好似几好,味道结合没有违和感,不过卖相麻麻地,而味道有点太辣了,可能对土耳其人咁样辣度适中。📌土耳其式薄包饼小编好喜欢印度嘅烤饼,觉得土耳其嘅应该都会好味,不过这个薄包饼唔脆唔香,有啲失望,不建议点这件包饼。📌蜜桃果汁味道太淡,失望。
小编从未试过土耳其菜,见到介绍喺旺角有一间,就嚟试吓。

📌土耳其烤鱼卷

📌烧羊牛肉丸

📌土耳其式薄包饼

📌蜜桃果汁
味道太淡,失望。
土耳其烤鱼卷
烧羊牛肉丸