2022-12-17 376 浏览
好surprise 我个三年冇见既ex 突然WhatsApp 我。其实之前一直都想搅清楚番我地之间嘅瓜葛,拖到今时今日。小鹿乱撞 - 始终咁多年。纵然唔系第一次离合。好明显我重未放得低。不过 ⋯我念经过今晚⋯冇办法再唔承认。佢约我食饭兼搅埋啲手续!途中经过呢间台湾面。听闻几出名下 ,之前都好多人排队。本身谂住揾日带妈妈去将军澳分店试吓,顺便行下新既将蓝大桥。好彩试左唔使去。唔使排队,佢话而家夜晚食好少野,我自己又唔系食得多(虽然成日眼阔肚窄)所以两个人叫左(一碗红烧腱心半筋半肉细面+盐酥鸡+水果茶)一个set 再加一个小食-三星葱油饼。咁少野都食唔晒! 超级普通既牛肉面,可能出面啲小店重有heart 😑个面太林 ,虽然牛肉系ok 既。好够林。个个盐酥鸡反而最令我地失望,完全冇盐酥,又过份大粒(虽然我唔肯定正中台湾盐酥鸡系咪咁) 😥杯水果茶我又expect 有新鲜生果!点解又系果啲假果汁😔omg 反而系个三星葱油饼大家都几满意。我一向喜欢呢种饼食。再➕我喜爱嘅葱😊又一间失败嘅过江龙🤦🏻‍♀️

咁少野都食唔晒!

又一间失败嘅过江龙🤦🏻‍♀️

红烧腱心半筋半肉细面