2016-06-26 4030 浏览
港女weekend最喜爱既节目就系约埋班好姊妹去afternoon tea, 你问我呢, 其实都系用黎影相晒命, 不过半山呢间真系要去一次, 一定扼爆like!2间another fine day既位置真系唔易揾, 是关的士系唔到的! 但入到去, 港女就算揾到溶晒妆, 黑面都立即转白! 其实价钱同半岛差唔多, 2款tea sets拣, 一款系ladies, 另一款gentelmen, 其实2者分别系甜点同咸点既比例, ladies系甜点多, gentelmen系咸点多. 除此之外, 都有其他散叫野食, 例如三文治, all day breakfast等.......不过个个黎到都系叫一座座既tea set. 一班港女坐低一定e哗鬼叫, 兴奋过饮完red bull! 不过建议4个人去, 因为可以share 2款tea set, 队长会觉得味道就咸点出色一点, 特别系果个mini burger, 因为块肉煎得好香, 果个包仔索晒D油, 连个包都好香好好味. 有D点心每座都系得一件, 而且有D都睇起上黎都几特别, 唔似出面一般既tea set, 我好欣赏只天鹅puff, 整得好靓唔舍得食,
一班港女坐低一定e哗鬼叫, 兴奋过饮完red bull! 不过建议4个人去, 因为可以share 2款tea set, 队长会觉得味道就咸点出色一点, 特别系果个mini burger, 因为块肉煎得好香, 果个包仔索晒D油, 连个包都好香好好味. 有D点心每座都系得一件, 而且有D都睇起上黎都几特别, 唔似出面一般既tea set, 我好欣赏只天鹅puff, 整得好靓唔舍得食, 至于个canele & scone系有点失望, canele干左, 硬左, 无左果种少少湿湿地既感觉, scone未焗熟, 食到未熟既粉团!
老板好好人, 会逐台倾下计, 当叫茶既时候, 又"协助"你班有决择障碍既港女拣一款心水靓茶.
咩叫食环境, 你去过another fine day你就会明白~
用餐时段
下午茶