2015-03-30 1734 浏览
给朋友放鸽子后, 二点多的时候, 肚子打著鼓, 立刻上网找一间cafe坐下, 初头想去"xx弄", 但有鉴佢地一定要叫一杯饮品(另加食物, 可能就要过百元了~), 念头就打消, 谁不知就系附近, 俾我见到一个招牌, 有我喜欢的窝夫呢份量仲有半份可以拣, 二话不说就搭lift上去~上到三楼, 幸好我是一个人, 也不太怕搭台, 很快便有位子, 无需等位呢到星期六收六点半, 星期日唔开添, 食物似走cafe小店的路线呢, 有all day breakfast等等过左两点半, 仲有tea set, 特别一题呢到冇加一既, 变相抵食好多我是冲著野莓窝夫而来, 所以看罢tea set餐牌后, 就点半份野莓窝夫, 睇餐牌话即叫即制, 所以也等了15分钟左右, 卖相吸引的野莓窝夫上台, 好靓呀!!! 属厚身窝夫, 旁边有大量士多啤梨同蓝莓, 重点系雪糕用上movenpick士多啤梨味, 以$38来讲, 绝对唔系将货就价切开后, 蛋香扑鼻, btw个味有d似鸡蛋仔 (haha).......真系做到外脆内软, on top洒有士多啤梨及焦糖酱, 令到个waffle食落冇咁干, 士多啤梨同蓝莓亦好新鲜,
份量仲有半份可以拣, 二话不说就搭lift上去~
2007 浏览
Mixed Berry Waffle with Ice Cream
切开后, 蛋香扑鼻, btw个味有d似鸡蛋仔 (haha).......真系做到外脆内软, on top洒有士多啤梨及焦糖酱, 令到个waffle食落冇咁干, 士多啤梨同蓝莓亦好新鲜, 整体是水准以上!!! 可惜我只得一个人, 要不然 一定叫全份, 食到尾, 半份原来好饱肚架(始终是淀粉质, 容易饱)~唯一要挑剔既, 环境布置系几好, 但weekend人太多, 更有不少family带同小朋友, 真心觉得嘈左DD, 我全程带headphone睇片都隐约听到D嘈杂声, 如果倾计未必岩lu~
题外话/补充资料: 到离开时, 已经有人等位了, 时间大约4点左右
2015-03-28
  • 野莓窝夫