2024-04-29 13 浏览
今日同朋友dinner聚会,喺SOHO区呢间好有特色嘅餐厅食饭,餐厅整体以黄色为主调,充满异国风情。喺边个位打卡都咁靓,而且食物又好好味。我哋book咗星期三食,原来每个星期三booking 都会送一份side dish 给客人。大家都可以星期三嚟试吓!🍄Wild Mushroom Tagliolini杂菌意大利面充满杂菌风味美食。这个意粉用上新鲜的杂菌,意式烟肉,黑松露酱,巴马臣芝士和慢煮鸡蛋,还加入一些香草、大蒜和橄榄油等调味料,进一步提升风味层次。🥘Seafood Paella 西班牙海鲜饭,是西班牙的经典菜肴之一。这道菜以米饭和丰富的海鲜为主要成分,加入蕃茄🍅、红椒、洋葱🧅,蒜头蛋黄酱等调味料烹饪而成。米饭吸收了海鲜的鲜味,口感绵软饱满。海鲜的丰富种类,如大虾🍤,蚬🐚,鱿鱼🦑,青口🦪等,好有西班牙风味。🥨Churros 炸西班牙油条搭配榛子朱古力酱/肉桂砂糖都非常好味,油条外脆内软,点上榛子朱古力酱,味道香甜而浓郁。点上肉桂砂糖,即充满玉桂香味清香可口。🐖SUCKLING PIG 烤西班牙乳猪鲜嫩多汁,经过烤箱的慢慢烘烤而成。烤猪肉皮脆而香,肉汁晒喺肉入边,每一啖都非常Juic
🍄Wild Mushroom Tagliolini
🥘Seafood Paella
🥨Churros
🐖SUCKLING PIG
烤西班牙乳猪鲜嫩多汁,经过烤箱的慢慢烘烤而成。烤猪肉皮脆而香,肉汁晒喺肉入边,每一啖都非常Juicy,充满了猪肉的甘香味。伴碟更有青苹果沙律和脆糖合桃,食落去酸酸甜甜又香又清新