2025-06-13 287 浏览
今日係星期五,就梗係要happy Friday啦,不過飲嘢之前就梗係要食返一餐好味嘅嘢食,於是今日就揀咗去尖東嘅呢間紅葉茶屋,佢位置好方便,尖東站一上嚟直達!呢度裝修用咗好多木,感覺都好日式,坐得都好舒服,食物當然都係好好食!呢度餐牌好多選擇,我哋一坐低就叫咗兩個小食先,首先就係清酒煮大蜆,粒粒都好大隻好肥美,清酒亦都好香,第二樣就係三文魚他他芝士脆片,用嚟配酒真係一流。主食方面我哋就決定咗叫季節限定嘅豪華和牛肉壽喜燒定食,再加左旬之野菜。首先個椰菜真係好新鮮,而且炒得好入味,而個牛肉壽喜燒都係超出色,黃牛係入口即溶,顏色勁靚,配菜都好新鮮,壽喜燒汁個甜度亦都剛剛好!鹿兒島黑毛一口和牛定食燒得好入味,完全一啲都唔會鞋,咁當然啦,因為用上鹿兒島黑毛和牛呀嘛,真係鹿兒島數一數二嘅名物!呢一個我就加叫左個柚漬赤蝦紫菜卷,呢種shashimi handroll食法真係好正!