上個禮拜同朋友去咗香港銅鑼灣遊艇會食午餐,點咗3 course lunch set,整體體驗好有特色。環境餐廳環境好舒服,裝修很有格調,落地玻璃窗可以望到海景,好有情調。服務員態度很好,服務很週到,一進門就有人帶位,整個用餐過程都好愉快。食物前菜點咗刺身拼盤,真係好新鮮,份量充足,四款刺身,每一種都好鮮甜,我非常之喜歡。湯品我揀咗羅宋湯,用料足,但係偏鹹,可能係因為湯底用咗好多番茄同埋肉汁,所以鹹味比較突出。主菜我點咗伊比利豬扒,燒得外焦里嫩,口感非常好,但同樣偏鹹。不過,豬扒嘅質素很高,肉質鮮嫩,香味十足,就算偏鹹,都唔會影響整體嘅美味。另外,我特別鍾意佢哋嘅麵包,新鮮又好食,麵包外皮烤得脆脆嘅,裡面嘅麵糰軟軟嘅,好有嚼勁,同埋帶點麥香,實在係太好食啦!價格3 course lunch set 價格合理,人均二百蚊左右,對於呢個環境同埋食物嘅質素嚟講,實在係好超值。總結整體嚟講,香港銅鑼灣遊艇會嘅午餐係一個好唔錯嘅選擇。環境舒適,服務周到,食物雖然偏鹹,但新鮮度同質素都係一流。

食物

價格