2019-10-24 68 浏览
点先称得上为一间好餐厅?除咗要有令人食过翻寻味嘅食物出品,仲要配合埋令人眼前一亮嘅装修、良好嘅服务态度,如果连食物摆盘都一丝不苟嘅话,真正称得上为一间优质好餐厅!嚟到Little Vegas,佢地通通都做到晒!Little Vegas位于铜锣湾一座商厦上面,一打开䢂门,全个门面布满心愿便利贴,听朋友讲佢地晚市比较多食客等位,大家等位无聊嘅时候可以写写心愿纸条贴到墙上。蕃薯妹下午茶时间嚟到,食客唔算多就唔使等位。步入餐厅内,装修令人眼前一亮,首先睇倒非常抢眼嘅立体灯箱招牌,另外全店墙身都有唔同风格嘅图画,窗台布满复古玩具同摆设,不同图案嘅马赛克磁砖桌子,连餐牌都玩味十足非常搞鬼,净系影相打咭都可以玩成个钟😂店内亦有多款board game,同三五知己响度可以玩足一个下昼!睇吓个餐牌,真系页页都好靓,某啲食物嘅名称仲改得好有创意好搞鬼~虽然系tea time,不过我地未食Lunch,叫咗好多嘢食😂粒粒大小薯波 $58见到餐牌有薯波即刻拣咗呢样,因为而家唔系咁多地方有。一嚟到见到粒粒都炸到涨卜卜,咬落去好脆好热,未点酱已经好够味好香。跟住试下点我地拣咗嘅芥末蜜糖酱,好重芥末味,超好味~好快就
点先称得上为一间好餐厅?

嚟到Little Vegas,佢地通通都做到晒!

蕃薯妹下午茶时间嚟到,食客唔算多就唔使等位。

粒粒大小薯波

粒粒大小薯波 $58

见到餐牌有薯波即刻拣咗呢样,因为而家唔系咁多地方有。一嚟到见到粒粒都炸到涨卜卜,咬落去好脆好热,未点酱已经好够味好香。跟住试下点我地拣咗嘅芥末蜜糖酱,好重芥末味,超好味~好快就搅掂哂成篮薯波🤣

呢款小食以后再嚟都一定会叫!

耐人寻味焗鸡翼

耐人寻味焗鸡翼 $78

鸡翼嚟到,望落好似冇乜特别咁,谂紧点样耐人寻味,拎件试下先🤔

鸡翼拆咗做单骨鸡翼,好方便,急不及待成件放入口😮个鸡翼做得好脆但系入面又冇干哂👍

开头仲谂紧佢做乜整个咁嘅名🙄原来个调味真系好特别,甜甜地咸咸地咁,冇喺其他地方食过呢个味㖞真系,几好味😋

蒜香芝麻蕃茄辣虾意粉

蒜香芝麻蕃茄辣虾意粉 $126

意粉嘅碟好靓,望住靓餐具嚟食嘢零舍开胃~~

意粉软硬度适中,试下只虾先🤭虾肉好爽口弹牙而且有虾味,完全唔似系雪藏虾,抵赞👍

个汁好香蕃茄同蒜香味,少少辣味,好开胃,正呀~~~

鬼low野班尼迪流心蛋 $88

个Benedict 摆盘造型好靓啊~~ 个碟好似一只鸡蛋🥚好特别~用两片火腿片兜住流心蛋~~

嗱嗱声切开只蛋先,真系流心㗎,正呀~😋😋最怕有啲会整到个蛋黄熟哂🤭
个焗蕃茄好鲜甜而且焗得够哂淋👍
薯饼炸得好脆好好味,总之就成碟都觉得好好味啦🤣

荔枝梳打

荔枝梳打 $48

好香荔枝味,又唔会过甜,一路食一路饮,个人都冇咁滞

冻朱古力咖啡

冻朱古力咖啡 $48

咖啡味好香,朱古力味亦好重,好饮~

真正从头到脚都用心嘅餐厅❤️
唔介绍俾朋友嚟试吓真系对唔住自己😆