2016-04-09 1843 浏览
玩味创意日餐 AMAZAKE好多年冇嚟过安庆台,记得𠮶阵时安庆台有好多啊夜场,估唔到原来依度都开咗一间好可爱嘅日式餐厅AMAZAKE,但睇佢个logo已经知道佢玩味十足。先点了DIY Sushi Platter 寿司盛 二人前上枱已经好吸引,有寿司饭,紫菜,三文鱼,拖罗碎,玉子,蟹柳,青瓜等等,自己钟意点整都得,材料也十分新鲜,同一班朋友食最开心!你睇下我整得几丰富!自己DIY 真系好好玩啊!收费系$250抵玩又好食前菜点了辣枝豆平时经常食枝豆嘅我,第一次食用辣汁拌的枝豆,味道特别又够抢口,分外吸引!章鱼丸子用上大大粒的八爪鱼,口感十足,弹牙得很,沙律酱配烧汁味道配搭一流,令我想起在冲绳,在街边吃了一个很印象深刻嘅烧章鱼丸!一位型男帮我整章鱼丸啊!仲有呢个豚肉饺子,超级好食食!食饺子最紧要系皮薄料靓,而且煎得香脆配上饺子汁一流呀!肉汁够多,煎得香脆可口!甜薯薯条但但系个卖相已经十分吸引!呢度嘅薯条系用上番薯整嘅,所以食落去同平时食嘅薯条分别超级大,咬落去呢就有带少少甜,而且好大条,又炸得够脆。再配上沙律酱直头系无敌只需要用粒五分钟嘅时间已经比我地全枱清晒薯条Cocktail我重点咗个限
玩味创意日餐 AMAZAKE
先点了DIY Sushi Platter 寿司盛 二人前
前菜点了辣枝豆
辣枝豆
章鱼丸子
仲有呢个豚肉饺子,超级好食食!
豚肉饺子

Cocktail
我重点咗个限定嘅清酒鸡尾酒,味道清新易入口,女生们一定会爱上!真系用得几足料,所以唔系好饮得嘅女生们,唔好因为佢咁好饮咁易入口而大大啖啊!
饮嘢有得食嘢有得环境开阳又舒适, 绝对系中环区一个happy Hour , 晚餐好选择
辣枝豆
豚肉饺子