2016-11-22 2132 浏览
喺嚟紧呢三个月 我都会喺西营盘living工作真系太好喇 可以食番晒以前中学时期 所以食嘅嘢 好多配套本来喺我记忆中已经唔记得咗但系一重游旧地 脑海嘅中学时期回忆马上重现喺度重现出嚟 那些年嘅美味 今日 可以再尝试真系人生一大乐事也。旧式茶餐厅嘅格局墙壁上的美食图片亦都充满住八九十年代嘅照片风格居然喺茶餐厅里面揾到用甲骨文写嘅字 见到茶餐厅顿时加添咗一份文礼艺嘅气息本来谂住见过鲜油菠萝包餐但系今日已经冇晒菠萝包 而家网上面亦都睇到食评话呢个香脆鸡翼好好食 所以就叫咗个炸鸡翼配多士餐。多士烘底烘得啱啱好, 不过如果再热啲就好食啲啦香脆鸡翼都好食我谂应该系摆咗我都香茅同埋香料去热嘅,铺头游老板娘好似一脚踢 ,水吧,炸炉,面档,落单加埋收银......不过可能系由于下午茶嘅关系我又见到另外一个人而是老板嘅人喺度休息紧 见到老板娘咁辛苦我都自己去吧枱𠮶度去攞攞咗啲鸡翼总结虽然面积细细 但系见老板娘咁耐心落力做 都系非常之值得去之前嘅一间本地茶餐厅 希望佢可以继续做落去第时我有机会可以带自己仔女 过嚟试下 我中学时期食过嘅嘢 当我谂几得意嘅

旧式茶餐厅嘅格局

墙壁上的美食图片亦都充满住八九十年代嘅照片风格

多士烘底烘得啱啱好, 不过如果再热啲就好食啲啦
香脆鸡翼都好食我谂应该系摆咗我都香茅同埋香料去热嘅,
总结
2016-11-21