2023-12-01 97 浏览
佢嘅台湾牛肉牛筋面味道浓郁,汤头鲜美浓郁,我拣咗小辣,但都带有微微嘅辣度,既能刺激味蕾,又不会过于辛辣、要人频频饮水。牛肉经过长时间炖煮,肉质鲜嫩,口感丰富,入口即化,满口都是牛肉嘅鲜美与汤头嘅辣味。面条筋道有嚼劲,吸附了汤汁嘅味道,每一口都让人感到满足。这款牛肉牛筋面嘅味道醇厚,口感丰富,辣而不燥,让人一试难忘,是一款真正能够满足味蕾嘅美食。而台湾的手工饮品,芋泥仙草鲜奶,则是一种独特嘅甜点饮品。芋泥口感绵密,带有淡淡的甜味和独特嘅芋头香气。鲜奶嘅口感滑顺,与芋泥嘅味道完美融合,加止仙草嘅清新,既增加了饮品嘅口感,又让芋头嘅味道更加突出。这款芋泥仙草鲜奶虽然份量唔系特别多,但味道甘甜,口感丰富,每一口都让人感到幸福满溢。