2023-12-21 78 浏览
黎到中秋就忍唔住想试下嘅月饼,今年我揾到间好嘅店试佢哋嘅招牌酥皮奶皇月。开门见山,只月饼嘅包装正,无花哨嘢。轻轻撕开包装,咸蛋黄香味即刻四溢,心谂:顶呱呱!✨一入口,酥皮酥得嚟又唔会太碎,牛油味浓郁得嚟又唔盖过奶皇嘅味,正!奶皇味道够晒香滑,咸蛋黄嘅咸香就好似系度轻轻咬你嘅舌尖咁,惹味到不得了,得嚟又唔腻口。🥮最正嘅系,食完仲意犹未尽,唔似啲食完就觉得饱到饮唔落水𠮶种。可能是因为佢哋个比例拿捏得好好,甜度控制得宜,攞捏到每样材料嘅好处。细细个八只,分量啱啱好,唔会令人觉得太攰。㊙️顺带一提,仲系自家品牌,香港制造嘅,食得又放心。支持本土很重要嘅,下次中秋节,我又会排队等买佢哋嘅月饼。不过提提你,要早啲下手,唔系就抢唔到咧!👍