2020-06-16 1009 浏览
疫情关系加上友人生仔,已经成半年冇约过出黎聚会今次友人话想食烧肉,最后拣左铜锣湾依间熊本烧肉黎食一坐落枱就首先拣左餐先,288再加3x蚊有多3款和牛选择,好在有加到,如果唔系就.....阵间讲一黎到首轮order当然系样样都叫D牛肉嘅款式都有十零款,但质素就.....牛肉粒只适合重口味人士,味道偏咸而食唔到牛肉味,但肉质算腍尤其系厚切牛舌,烧完韧到就黎咬唔开,几位友人都选择左放弃两款薄切肥牛反而仲易入口,又唔使怕韧,不过肉味都系冇乜加钱嘅和牛同豚肉相对黎讲质素好好多,所以成餐都系围绕住加钱嘅黎order但一点和牛就要点三式拼盘,都唔知系食左D咩部位,不过口感腍滑,又有肉味,算数除左烧肉之外,menu亦有熟食以及刺身熟食当中叫左饺子,普普通通,趁热食皮就脆,但馅料普通又冇肉汁,可食可唔食刺身反而还好,同日式放题D质素差唔多,有油甘鱼同鲷鱼,都有少少鲜甜味,三文鱼都够肥美另外like FB有埋个寿喜烧送,肉系肥牛而并非用和牛,肉香不足,油香没有,仲包埋个滑蛋饭俾埋填饱你个肚其实我张枱都加左钱升级有和牛食,点解唔provide埋几块和牛黎做个寿喜烧instead of用几块普通肥牛黎整俾我地
一黎到首轮order当然系样样都叫D
牛肉嘅款式都有十零款,但质素就.....
牛肉粒只适合重口味人士,味道偏咸而食唔到牛肉味,但肉质算腍
尤其系厚切牛舌,烧完韧到就黎咬唔开,几位友人都选择左放弃
两款薄切肥牛反而仲易入口,又唔使怕韧,不过肉味都系冇乜

除左烧肉之外,menu亦有熟食以及刺身
其实我张枱都加左钱升级有和牛食,点解唔provide埋几块和牛黎做个寿喜烧instead of用几块普通肥牛黎整俾我地食呢?

食饭期间有请店员帮手影张相,得4个人食饭,小弟都要被cut左半个头....唯有自己再影过
疫情关系张枱都有间块胶板,食客人数亦不少,基本上都坐足8成
但去到我地食完都成9点几,明明已经有大半吉枱,同时亦有其他食客仲未last order,唔明白点解店员都系要催我地走,好似阻住佢地执枱收工咁,俾人催左两次交枱唯有走人,想吹多阵水都唔得

整体黎讲质素唔高,唔加钱食和牛拼盘的话,成三旧水食个烧肉放题,基本上冇咩烧肉放得入口,相信同样价钱可以有大量其他选择,唔会返食
2020-06-09