2021-06-27 5901 浏览
上次同朋友食过北角𠮶间济州烧肉食堂觉得真系好好食,所以今日谂住约埋老公嚟九龙湾呢间分店再食过,嚟嘅时候真系充满期待。点知大家都唔记得咗book位,嚟到梗系full晒啦,虽然好失望,不过呢度胜在仲有另一part系食主食套餐嘅,正所谓跌咗落地拿返渣沙,唯有食住个主食套餐止住咳先啦!每人拣一个套餐,然后share食。老公就拣咗大酱汤配白饭。套餐包埋前菜,当然系韩国泡菜啦,我最钟意酸酸辣辣嘅味道,呢个泡菜系好食嘅!大酱汤睇落红卜卜,以为会超级辣,其实佢只系充满甜味嘅辣酱,除咗有五花肉,仲有豆腐同其他蔬菜做配菜,送饭真系一流。而白饭上面都有少量紫菜丝,视觉上做点缀之余食落仲带点香。梅子青柠梳打有点点梅香,都几好味,而且呢种味道出面比较少有,绝对值得推介!而我就拣咗豪快海鲜煎葱饼。套餐同样包括一款前菜,而呢个跟餐嘅前菜就系昆布,凉拌咗再加点青瓜,爽口又好味。豪快海鲜煎葱饼入面有虾仁同小墨鱼,所以口感都几丰富。煎饼仲有跟埋一个指定酱汁,点咗就更好味!夏日炎炎,我就拣咗要荔枝梳打,入面仲有粒粒椰果,最啱我口味!原来呢度嘅主食套餐都几好味,但我下个目标当然系要食烧肉啦!
每人拣一个套餐,然后share食。老公就拣咗大酱汤配白饭
大酱汤配白饭
大酱汤
而白饭上面都有少量紫菜丝,视觉上做点缀之余食落仲带点香。
梅子青柠梳打
而我就拣咗豪快海鲜煎葱饼
豪快海鲜煎葱饼
豪快海鲜煎葱饼入面有虾仁同小墨鱼,所以口感都几丰富。
豪快海鲜煎葱饼
煎饼仲有跟埋一个指定酱汁,点咗就更好味!
荔枝梳打
原来呢度嘅主食套餐都几好味,但我下个目标当然系要食烧肉啦!
梅子青柠梳打