2024-04-05 217 浏览
朋友搬去大角咀, 帮手去整下野, 整完都好夜就食埋晚饭先走人。有点累不想专登出去揾餐厅, 原来利奥坊楼下1楼有间打边炉, 个名仲要叫星级餐厅, 就食佢唔洗拣!拣了个Set B 安格斯牛板键放题 $298, 要了蕃茄同芫荽汤底, 蕃茄汤底够料有很多蕃茄, 而且汤底越煮越甜, 芫荽汤底是把芫荽打碎放入去, 所以完全是绿色的一片。食前还有鸡煲同泰式拼盆, 鸡煲要了少辣很开胃惹味, 配上芫荽更加香气十足, 我觉得份量刚刚好, 食一些过下隐仲有胃口打边炉,唔够食仲可以无跟追加, 好少餐厅有呢~ 啱晒大家, 根据自己食量决定。另外的泰式拼盆有虾饼、鱼饼、串烧等等, 又系唔够食又可以再追加!肉类仲要叫了安格斯板键、北海道猪梅肉及纽西兰羊肩卷。安格斯板键有牛味, 没有肥牛咁肥腻, 所以要留意唔好滚太耐, 羊肉唔骚, 都几唔错, 猪肉要煮一些, 不过都唔会太鞋口的。不过3个肉类煮熟后都有少希相似, 要睇清楚记得自己煮紧边款唔好搅错时间。海鲜的选择都几多, 有鲍鱼仔、花胶、吊桶等等, 我食了鳝片、黑鱼片、青口同帆立贝。青口同帆立贝都几大只, 鳝片有鱼油香, 黑鱼片食落有D似平时食水煮鱼那款鱼片。出面有很多

出面有很多丸类, 蔬菜同雪条饮料自己拎的, 丸类款式有惊喜, 好多个名都未见过很特别! 例如胡椒猪肚丸, 麻辣汤包丸, 芝士流心鸡肉丸等等, 饮品除了罐装外, 还可以点餐要各款的咖啡同特饮, 呢样值得一赞!就连甜品都有, 我也点了香橙焦糖牛角窝夫, 细细份, 但又可以满足我想食甜品的心, 窝夫少脆, 雪糕是云呢拿味的。

餐饮似新开的, 很干净, 唔想净系打边炉, 想每样都试下, 呢间都系唔错的选拣。
2024-03-27