2019-12-21 1052 浏览
开左一排,而家先有机会黎食到由台湾进驻,鼎鼎大名既麻神(God of 麻辣),麻神既食材出名高质高档同麻而不辣,好多明星都系捧场家人怕辣今次斋试花胶汤底先,个锅一到有少少吓亲,肉眼都睇得出好足料既花胶汤,用黎打边炉够晒串野食到前饮下汤先,一饮就停唔到饮左几碗已经半饱,仲有大大旧煲汤果d花胶比你食,refill系加花胶汤比你,除左基本调味料之外,仲有黑醋,系个盘搬黎搬去果阵唔好系稳阵咁果冻鸭血,未食过以为同猪红无分别,可以有咩咁出名呢?仲要用刀叉食咁型原来真系几好食  好入味有口感,不过食得多应该会好快饱叫左个海鲜拼盘同蚝,摆设有衬花满天星果然闻如其名,海鲜系非常新鲜,如果有6星我会比记得第一啖咬落只海虾既感觉系,哇!咁好食既!话晒都半个打边炉达人,未食过d虾可以咁弹牙咁鲜甜,所以之后决定追加多客虾,实在太好味!仲有蚝大大件,大蚬,鲍鱼同带子,可能配埋花胶汤底既关系,总之全陪都好鬼鲜好鬼正,2个人唔系食到好多野,又唔食牛,但打边炉又点可以无肉!点左个黑毛猪梅花,净系睇个样已经非一般既猪肉肉味浓无得顶好少地方有得食冰菜,如果未食过记得试下(我都系第一次食),表面一粒粒好似水珠咁几得意,渌一
,麻神既食材出名高质高档同麻而不辣,好多明星都系捧场

家人怕辣今次斋试花胶汤底先,
花胶鸡汤底

冻鸭血
原来真系几好食
  好入味有口感,不过食得多应该会好快饱
海鲜拼盘+蚝

叫左个海鲜拼盘同蚝,摆设有衬花满天星
果然闻如其名,海鲜系非常新鲜,如果有6星我会比
记得第一啖咬落只海虾既感觉系,哇!咁好食既!

2个人唔系食到好多野,又唔食牛,但打边炉又点可以无肉!
西班牙伊比利亚黑毛猪梅花
点左个黑毛猪梅花,净系睇个样已经非一般既猪肉
肉味浓无得顶

冰菜

好少地方有得食冰菜,如果未食过记得试下(我都系第一次食),表面一粒粒好似水珠咁几得意,渌一阵就食得,本身偏咸,爽口,唔钟意食菜既我都钟意食
活海虾

美丽既误会,追加既海虾,我地以为系拼盘果种,不过都好好食,肉质比较实,啖啖肉有食龙虾既感觉,look at the color
,上枱全部都仲生auau (阿弥陀佛)

叫左杯特饮有爆珠打边炉饮口感过瘾,麻神出面有个空中花园,食饱可以叫杯野饮出去慢慢坐,倾计一流,仲有夜景
每样野都好味到无得留低,如果计食物质素配咁既价钱,其实系值,一分钱一分货,食到尾声已经倾紧下次几时再黎食过,古语有云绕梁3日,今日有绕牙3日既满足

价钱 :$$$$
食物: 食过就知几好食
服务: staff好nice好主动介绍
题外话/补充资料: 现场好多枱之间有屏风,空间大唔逼坐得舒服,无论出面定入面都系倾计好地方,空中花园旁边有间房要预先book,不过系落地大玻璃空中花园会望晒
2019-11-01
花胶鸡汤底