唯一合格嘅係墨魚餅,其次炒芥蘭,燒牛仔骨仲差過大家樂嗰啲二萬倍,油鹽水浸蜆 (食到一肚火),如果唔講佢個蜆,我簡直對唔住開飯嘅捧場客,我呢世人從未喺食肆食過啲咁細隻嘅蜆,最大嗰隻都只係手指公指甲咁大,咁都算喇,夾起隻隻都無肉嘅,咁啲肉去咗邊,原來喺碟底,咁大家都想像到啲肉唔荒大啦,奇就奇在粒粒都咁上下大細,當然唔係新鮮啦,無鮮味,亦無新鮮蜆肉嘅質感,似喺凍肉舖買嗰啲雪藏蜆肉,講緊係嗰樣咋喎,味道同質感仲衰過雪藏嗰啲,而且最詭異係啲蜆殼係白雪雪嘅,好似洗刷過咁,一路食一路諗佢會唔會係將啲殼重用再重用,只係每次加啲雪藏蜆肉落去,最後覺得呢個可能性極大,卑鄙燒牛仔骨喺落單嗰陣係講咗六成熟,上到枱係十成十一熟,絕對唔係炭燒,極其量只係用微波爐叮番熱嘅啫,再加啲汁,牛味欠奉,韌 蒜蓉炒芥蘭,份量可以,菜唔太熟,係太多油,但無乜蒜蓉,最後係熱切期待嘅,俾人讚不絕口嘅墨魚餅,睇得出係新鮮炸起,有墨魚味,質感正常,但係並無發現有一粒粒嘅鮮墨魚粒喎,亦唔係特別彈口,同以前啲食評嘅描述有好大出入,到底係我要求高定係其他人要求低,抑或係有寫手喺度擾亂視聽,希望有其他人可以分享下對呢間食肆嘅食評
2012-11-13
庆祝纪念