2023-12-30 188 浏览
喂!话你知,我今次去咗一间好正嘅食肆,食咗几样劲货,唔好意思,咁抵食,实要同大家分享吓啫!首先讲吓佢哋个蒜香炸豆腐,啖啖内里嘅豆腐又滑又嫩,外层炸得香脆得嚟唔会过于油腻,香蒜味扑鼻而来,啖啖都够晒味道,真系咬一啖流口水咁滋味啊😋!再嚟就系麻酱鸡丝冷面,讲真嘅,份量真系唔细气,鸡丝嘅份量嚟得又足又厚道。劲啱嗜辣嘅我,清爽透麻,隔住都闻到啲麻酱香气,面条爽滑,鸡丝夹埋啲凉拌面一齐食,啱晒夏天!我仲有食过椒盐四季豆,口感嘅爽脆,同椒盐嘅惹味做到咁样匹配,几能叫人一枝筷唔停嘅,蒜味扑鼻,谂起都令人心痒痒㗎!当日行过,隔离就闻到只甜甜嘅香气,仲以为附近开咗间甜品店!原来系呢间食肆啊,呢度真系食客以贺年糖选择不少,而且系自家制嘅,我已经mark咗,返屋企过年一定要嚟扫货。转头再嚟,一定要试埋其他嘅美食,希望下次同朋友一齐嚟,可以食多几样!食物咁好味,店内环境都好写意攞仔,我就喜欢这种随意嘅地方。下次你哋过嚟元朗,记得嚟试吓呢度啲嘢食,真系正到弹起!👌🥢🎉