今次來到這間餐廳,真係滿足到我對上海菜嘅所有想象🌟!首先,小籠包真係做得掂,啖啖肉汁流出嚟嗰陣,簡直係幸福滋味💖。薄皮攬住鮮嫩嘅肉餡,入口即化,瞬間明白點解呢碟係必吃之選。再嚟,講下京醬肉絲,嚟緊呢,肉絲既滑又嫩,夠晒味,加埋京蔥同青瓜絲,一卷薄餅咬落去,鮮美同酥脆竟然咁夾!真係唔好意思,搶咗鏡頭啦📸。至於水煮魚,我就係愛上嗰種辣得嚟又唔會過火,魚又滑順得嚟無骨,麻辣飄香,令人一次過攞晒兩碅。(當然啦,依家講緊嘅係用筷子,唔係真係一次過攞晒兩碗啦 😂)總括來講,呢間餐廳提供咗個正宗上海味既美食體驗,食物質素同服務都算係上乘,適合同親朋戚友一齊享受幾盤好菜,我堅信,下次再來,標準必須再點小籠包,無得輸啊!🥟🎉